HALLOWEEN 2010 PARTY!!!


















HALLOWEEN 2010

FÖRFEST










HÅR TIPS: FÄRG

I måndags färgade jag ju mitt hår rött. Och sen åkte jag och Johanna och köpte en färgbomb. Dom finns i massa olika nyanser. Dom är väldigt bra till färgade hår som har en intensiv fär t.ex rött eller koppar. Den finns även nyanser som är till blonda hår om man vill få en kallare eller en varmare ton.

Gör så här:

1. Tvätta håret två gånger (det tycker jag är bäst, för då behöver du inte tvätta igen nästa dag)
2. Lägg i bomben som en inpackning, försök att det kommer i hela håret, låt verka i minst 3 min. Du kan även gå runt med den i håret en hel dag för att det ska bli intensivare. Denna färgbomb är även en inpackning och då får ju håret en stor kur om du har i den längre.
3. Efter tre minuter så sköljer du ur och sen kan du lägga i lite balsam för att stänga hårstrået. Sen är det bara att torka och platta hur mkt du vill.

Men tänk på att den går ut sen nästa gång du tvättar och du kan inte lägga i en bomb i ett ofärgat hår: bomben är till för att försträka färgen och att ge glans!






Det var den här som jag köpte till migg röda hår!

27 oktober 2010

Heej hopp gummi snopp!
Stannade hemma från skolan idag för att jag fortfarande har jätte ont i nacken och i huvudet :(. Gick hem efter fotograferingen igår också, kände att jag inte orkade ha kund.
Igår hände inte så mycket, sov typ bara. Sen kom Alexander, vi åt och sen såg vi på den nya Robin Hood, den var bra!
Idag har jag typ också bara sovit, kollat lite på tv och nu sitter jag vid datorn :P Ska nog lägga mig och titta på någon film tror jag!





AMANDA

Klippte Amanda i lördags. Så här blev det!


Before




Så här mycket klippte jag av!


After


JOHANNA



Before


After

EMMA


Before


After

25 oktober 2010

Heej!
Har precis ätit pizza med Johanna. Idag har jag varit i skolan, vi hade religion prov på judendomen. Det kändes rätt bra men man vet aldrig :P
Efter skolan gick vi in till en salong, jag, Rebecka och Sophia. För idag var det dags för mig och Johanna att färga håret till projektarbetet.
Och snart kommer Elvira Anton Mimmi och Alexander.


Schwarzkopfvisning på trädgårn!

Förra måndag så var jag och några klasskompisar på en visning med Schwarskopf och Steve Terry. Schwarskopf är ett hår märke och Steve Terry är en känd frisör från Australien. Dom visade lite styling som är modernt nu och sen klippte dom även varsin klippning på scen.







Datorn är seg så jag kan inte ladda upp fler bildern. Kanske laddar upp fler någon annan dag.


24 oktober 2010

Heej!
Idag är det söndag, en tråkig dag om jag får säga det själv. Vaknade och gick upp v id tolv. Då åt jag och alexander frukost och sen åkte han hem. Efter att han åkte hem har jag tittat färdigt på en serie som jag Elvira och Anton tittade på igår och sen har jag pluggar till provet som vi ska ha imon.
Igår hade Elvira, Anton och jag lite mys. Vi satt och tittade på Morden, åt lite chips och drack lite vin. Jätte mysigt var det!

Efter att jag har varit inne på datorn en stund nu så ska jag nog plugga lite till och sen drar jag till salongen och städar, känner inte alls för att göra det. Men det är alltid gött med lite pengar!

17 oktober 2010

God morgon!
Igår hade jag en underbar kväll med Cicci Sofie och Julia! Det blev lite symaskin, middag och drinkar. Det blev även en hel del singstar. Riktigt kul var det! Nästa gång blir det shotar också! HAHA!
Idag ska jag bara städa på salongen och sen träffa Alexander, sen får vi se vad händer.
Hur var eran helg? Gjorde ni något roligt??




16 oktober

God dag!
Vaknade vid halv tolv. Då gick jag upp och åt frukost. Sen cyklade jag ner till mamma för att lämna en tång och smink till Sophia.
Om 20 min ska jag till mamma igen för att häma grejer till ikväll. För ikväll blir det middag hos Cicci!

Idag har jag även övningskört, idag gick det faktiskt riktigt bra. Har fått in det där med drag läget riktigt bra nu! Och nästa måndag ska jag ha min första körlektion. Nu känns det att jag har kommit igång med korkortet, nu jävlar! Mitt mål är ju att ha mitt körkort till jul men vi får väl se hur det blir med det eftersom att jag fick lektion så sent.

HÅR TIPS:

Undrar du varför ditt inte växer? Under du även varför man ska klippa sig för att håret ska växa?

För det första ska du klippa dig var åttonde vecka, och varför då? Jo för då klipper man bort det slitna och då växer det fortare och sen om du inte klipper dig på exempel ett år så blir det ganska slitet och då måste du klippa av en bit. Så klipp dig var 8:onde vecka om du vill ha långt hår.
Om du nu klipper dig var 8:onde vecka så finns det andra saker du kan göra för ditt hår så det växer. Du kan värma lite olivolja i mikron så att det blir ljummet och sen lägger du det i ditt hår. Ha i det 15-20 min. Sen tvättar du håret noga, helst ska du ta schampoo två gånger och sen brukar jag ta inpackning för att få en extra kur! Men ta även lite balsam i sen efter du har sköljt ur inpackningen för att stänga hårstået :P

Om du plattar håret MÅSTE du använda värmeskydd!! Och även om du ska locka, använd även värmeskydd när du ska föna för det är ju också värme. Det är bara för att värmen (speciellt plattången) smälter håret och då förlorar håret sitt kit och då blir det torrt, och det är det som är det slitna=klyvna toppar.





15 oktober 2010

Hejhej!
Sitter hemma hos pappa har har mus kväll men honom. Kände att jag inte har varit med honom på ett tag så då tänkte jag att jag ska sova hos han hela helgen. Idag har vi ätit kräfter och räkor och nu sitter vi och tittar på Världens barn galan och äter godis. Imorgon ska vi övningsköra och sen ska vi även hälsa på min farfar på kortisboendet.
Idag har jag även varit på salongen. Moa kom och klippte sig och sen skulle även mamma komma men Anna var sjuk så då ville A-L att jag skulle hjälpa henne.
Imon blir det middag med Cicci, Sofie och Julia! Det ska bli jätte kul!!


Nytt hår!

Förr förra vecka på drop in så fick inte jag och Julia någon kund så då klippte hon mig!




Skulle egentligen laddad upp en förebild också men jag ser inte riktigt klok ut så ni får nöja er med efterbilden :P





Förra veckan

I förra veckan när vi började med den uppgiften som jag skrev om så gjorde jag den här frisyren:






Först lockade jag håret med ghd´s vanliga tång och sen satte jag bara upp det lite hur som helst. Det är rätt kul att leka lite och ibland blir det faktiskt riktigt bra!

8 oktober 2010

Hejsan!
Idag har jag varit på salongen. Först färgade jag Hannas hår, sen kom mamma och då färgade jag hennes hår. Och sen på eftermiddagen så kom Linnea för klippning.Hade rätt mycket att göra idag, det är kul!
I ondags när vi hade fördjupningen så fortsatte vi på uppgiften från förra veckan, vi skulle göra tre olika frisyrer på en docka för att öva på att göra olika frisyrer sen på människor. Tänk dig att en kund kommer in en fredag och vill bli fin i håret inför kvällen och du gör lite lockar med en fläta i luggen t.ex. Och sen om en månad kommer samma kund igen och vill bli stylad, då är det ju roligt att hon inte får samma, det var det som uppgiften gick ut på.





Först gjorde jag en utbakad fläta på vänster sidan och sen lockade jag resten av med ghd´s mini styler och sen satte jag upp lite hur som helst med hårnålar.

4 oktober 2010

Idag har jag varit i skolan. Förra veckan på svenskan sa läraren att vi skulle ha ett litet förhör på det som vi har gått igenom. Och i dag så får vi världens prov! När jag hör förhör så tänker jag ett litet test för att visa vad man har lärt sig under lektionerna. Inte ett prov som ska rå plugga till. där blev jag lite arg så jag skrev ett meddelande på sista sidan till läraren mohahaha!

Sitter nu och kolla på bilder på balklänningar, det är ju dags för mig att börja tänka på sånt nu. Har hittat massa fina men jag har inte riktigt hittat någon som är perfekt.







Som ni kanske märker så vill jag ha en ljus rosa klänning. Och som det ser ut så vill jag helst ha en kort som den längst ner, lite åt det håller men inte så ballong aktig. Jag får fortsätta leta!

3 oktober 2010

Hello!
Sitter hemma hos pappa har precis ätit. Snart kommer Johanna och Daniel hem från Värmland, så ska vi åka och handla.
I fredags var det fest hos Viktoria för hon har precis fyllt 18 år! GRATTIS! Sen blev det hotellet. Skit skoj hade jag!

I lördags åkte jag hem till Alexander för det var kalas för Wilmisen och sen på kvällen tittade vi på Armagedon, så jävla bra var den! Rekomenderar verkligen den.
Och idag, söndag, åkte jag hem från alexander vid fyra tiden, då åkte jag och städade på salongen och sen träffade jag Jennifer en stund.




RSS 2.0